Tuesday, January 18, 2011

Awan Tulisan Allah Di Langit Melaka Pada 18 Jan 2011 - MaasyaaAllah!

Assalamu'alaikum wm wbr.


Pagi ini semasa berhenti di traffic light berhampiran dengan kilang Siemen, Batu Berendam, Melaka saya ternampak formasi awan yang menarik lalu saya snap dengan kamera handphone yang hanya 3 mpixel saja resolusinya. Namun alhamdulillah, boleh juga snap gambar dalam keadaan yang tersedak macam pagi ni.  Tenang dan damai hati melihat kebesaran Allah SWT.


Gambar Asal

Setelah di rotate, maka kelihatan tulisan Allah - MasyaaAllah!

Gambar Asal

Setelah di rotate


5 comments:

  1. Salam encik saad..
    sy terjumpe blog ni last week..kbetulan sy tgh cari panduan umrah..
    Insyaallah bln 3 sy & family akan mengerjakan umrah..
    bagus blog ni,,bnyak pnduan yg dpt sy kutip.. so far sy dah smpai ke panduan umrah ke 10..

    sy nak tnye skit,, bolehke pompuan mengandung (usia kandungan dlm 3bulan) turut serta mengerjakan umrah?

    trima kasih..smoga Allah merahmati encik..Amin..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Tn Hj Mohd Saad

    Subhanallah
    beruntung tuan dapat melihat kekusaan Allah

    Wassalam

    ReplyDelete
  3. Wa'alaikum salam Faz,

    Alhamdulillah, gembira dengar yang blog ini serba sedikit dapat membantu tuan. Saya doakan tuan sekeluarga selamat mengerjakan umrah, selamat pergi dan selamat kembali ke tanah air. Juga di doakan agar tuan mendapat umrah yang maqbullah.

    Dari segi hukum, tidak ada masalah bagi perempuan yang mengandung mengerjakan umrah / haji. Cuma peraturan Arab Saudi saya tidak pasti. Tetapi kalau baru mengandung 3 bulan, saya rasa tidak ada masalah.

    Ada keistimewaan sendiri bagi perempuan mengandung mengerjakan umrah atau haji iaitu mereka tidak datang haid semasa mengandung. Jadi masalah terhalang tawaf sebab datang haid tidak timbul.

    ReplyDelete
  4. Salam Haji Rozali,

    Alhamdulillah, secara kebetulan saya lihat langit semasa berhenti di trafic light.

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum,

    Berikut ialah beberapa kajian dan bahan bukti yang akan memberi kita faham dengan jelas tentang gerakan senyap Kaum Muda dan Wahabbi Salafi yang sedang mengancam aqidah umat islam di negara ini.

    • Bangsa Melayu Mengikut Ulama Ahlu Sunnah Wal Jamaah
    http://www.docstoc.com/docs/55052418/Bangsa-Melayu-Mengikut-Ulama-Ahlu-Sunnah-Wal-Jamaah

    • Tok Ayah Zid Kedai Lalat
    http://www.docstoc.com/docs/56809171/Tok-Ayah-Zid-Kedai-Lalat

    • Kuasa Tiang Kepada Cita-Cita
    http://www.docstoc.com/docs/56808524/Ahlul-Bait-Yang-Dicerca

    • 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah
    http://www.docstoc.com/docs/56808286/40-Mutiara-Hikmat-Serambi-Mekah

    • Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
    http://www.docstoc.com/docs/56809354/Jaringan-Wahabbi-Sdn-Bhd

    • Jom Kenali Dr Maza & Co
    http://www.docstoc.com/docs/56808885/Jom-Kenali-Dr-Maza-_-Co

    • Ahlul Bait Yang Dicerca
    http://www.docstoc.com/docs/56808524/Ahlul-Bait-Yang-Dicerca

    • Rasulullah Budak Kampung
    http://www.4shared.com/video/LKrvHrKs/Rasulullah_Budak_Kampung.html?

    • Maulid Tandingi Krismas
    http://www.4shared.com/video/-X8gpNaU/Maulid_Tandingi_Krismas.html?

    • Sifat 20 Tidak Wajib (Nik Aziz)
    http://www.4shared.com/video/xxv1LDSt/Sifat_20_Tidak_Wajib__Nik_Aziz.html?

    • Wahabbi Adalah ASWJ (Hadi Awang – Part 1)
    http://www.4shared.com/video/g7Mzgr1l/Wahabbi_Adalah_ASWJ__Hadi_Awan.html?

    • Wahabbi Adalah ASWJ (Hadi Awang – Part 2)
    http://www.4shared.com/video/pBkZDPRr/Wahabbi_Adalah_ASWJ__Hadi_Awan.html?

    • Asma’ Wa Sifat (Hadi Awang)
    http://www.4shared.com/video/pBkZDPRr/Wahabbi_Adalah_ASWJ__Hadi_Awan.html?

    • Sifat 20 – Dr Mohd Asri al-Wahabbi
    http://www.4shared.com/video/GPYkBAbH/Isu_Sifat_20_-_Mohd_Asri_al-Wa.html?

    • Sifat 20 – Rasul Dahri al-Wahabbi
    http://www.4shared.com/video/Q-5Xol7T/Isu_Sifat_20_-_Rasul_Dhari_al-.html?

    • Sifat 20 – Fathul Bari al-Wahabbi
    http://www.4shared.com/video/oVyEtogF/Isu_Sifat_20_-_Fathul_Bari_al-.html?

    • Aqidah Muhyiddin Yasin
    http://www.box.net/shared/nd4xc31lyy

    • Ahlul Bait Baka Pengkhianat (Nik Aziz)
    http://www.box.net/shared/i98cl1svgi

    • Bapa Kaum Muda Kelantan (Nik Aziz)
    http://www.box.net/shared/px1f0idux8

    • Melayu Jahiliyah (Nik Aziz)
    http://www.box.net/shared/zzphcptlde

    • Nik Aziz VS Guru Pondok
    http://www.box.net/shared/z79fqf9j45

    • Guru Pondok Yang Difitnah
    http://www.box.net/shared/si344vemq9

    • Risalah Hina Guru Pondok
    http://www.box.net/shared/hv5tgpvrja

    • Wahabiyyah Darul Naim
    http://www.box.net/shared/nd1iif2tz4

    • Daulah Indera Kayangan (Shahidan Kasim)
    http://www.box.net/shared/lbyk6boch7

    • Fitnah PAS Terhadap Habib Umar
    http://www.box.net/shared/03rq3s0ock

    • Gerakan Wahabbi PAS Melaka
    http://www.box.net/shared/65mycqlf8x

    • Sokong Membawa Rebah
    http://www.box.net/shared/zcpypl85a2

    • Bahaya Allah 4 All
    http://www.box.net/shared/l2xl7umn6v

    • Tajdid Wahabbiyah
    http://www.box.net/shared/j2yrzlfmcr


    Taklif pengkaji telah pun selesai, maka terserahlah kepada budi bicara pembaca sekalian untuk menerima ataupun sebaliknya. Bagi mereka yang mendapat hidayah, maka bertindaklah mengikut kadar upaya tangan (kuasa/undi), lidah (dakwah/hebahan) atau hati (doa) bagi mempertahankan aqidah hakiki Ahlu Sunnah Wal Jamaah yang bersendikan mazhab tauhid Imam Abu Hasan Ali bin Ismail al-Asy'ari ra dan Imam Abu Mansur al-Maturidi ra; mazhab feqah Imam Abu Hanifah ra, Imam Malik bin Anas ra, Imam Muhammad as-Syafie ra atau Imam Ahmad bin Hanbal ra; mazhab tasauf Imam Ghazali qsa dan Imam Junaid al-Baghdadi qsa.

    FAKEH KHALIFAH SAKA

    ReplyDelete

Assalam'alaikum wm wbr.

Terima kasih kerana sudi memberi ulasan. MOHON MAAF, BLOG SAYA ADA MASALAH - Saya tak dapat balas komen. Saya sedang mencari jalan penyelesaian.