Sunday, May 29, 2011

Umrah 2011: Rakaman Payung Gergasi Di Masjid Nabawi Semasa Sedang Terbuka

Assalamu'alaikum wwm wbr
.
Semasa dalam perjalanan ke perkuburan baqi' selepas solat asar pada 3 Mei 2011 nampak payung-payung gergasi sedang terbuka. Cepat-cepat ambil kamera, set video mode, dan rakam. Event ini memang mengasyikkan bagi kita yang sekali sekala datang ke sini  - memang sukar untuk membiarkannya berlalu begitu sahaja. Rakam tetap rakam walaupun Pak Arab mungkin geleng kepala dan cakap dalam hati "Itupun nak rakam?" 
..
Apa komen anda tentang event ini?
.

Ini pulak video masa payung-payung tu sedang ditutup. Video ini ambil dari youtube.Masa tertutup
Depan Hotel Anwar Movenpick
Masa terbuka

Pemandangan Dari Pintu Perkuburan Baqi'

6 comments:

 1. alhandulillah....terpersona saya tgk video ini...mohon share dekat fb...

  ReplyDelete
 2. Assalamualaikum Tn Hj Mohd Saad

  macam baru semalam memandang suasana sebegini...

  ps:Hj Arshad ada menceritakan kisah tuan berjumpa dgn nya

  Wassalam

  ReplyDelete
 3. Assalamu'alaikum Hjh Zainab

  Alhamdulillah, silakan puan.

  ReplyDelete
 4. Wa'alaikum salam Hj Rozali

  Tn Haji Arshad ada maklumkan yang tuan sudah berada di Madinah pada ketika itu. Tidak sempat kita bertemu di Makkah sebab saya balik pada 14 Mei.

  ReplyDelete
 5. Assalamualaikum Tn Hj,

  Semasa musim haji tahun lepas kali pertama terpegun saya bersama isteri melihat akan Payung besar di Masjid Nabawi dibuka selepas waktu subuh dan juga ditutup ...dan melihat kepada video clip mengingatkan kembali akan suasana di Masjid Nabawi

  ReplyDelete
 6. Assalammualaikom wtb tuan Hj. Khaifahaluka? Lama ana tak singgah ke Blog tuan, ana begitu sibuk sedikit buat masa ini. Pelbagai dugaan yang meninpa ana, semoga apa yang terbaik ini dari rakaman video tuan menjadi asbab para jemaah untuk bersemangat ke Mekkah.

  Seronok bila ada rakan-rakan dari maya yang sanggup bekorban demi kawan maya yang lain. Setiap insan tidak sama waktu dan keadaan situasinya.

  JazakaAllah

  ReplyDelete

Assalam'alaikum wm wbr.

Terima kasih kerana sudi memberi ulasan. MOHON MAAF, BLOG SAYA ADA MASALAH - Saya tak dapat balas komen. Saya sedang mencari jalan penyelesaian.